Decàleg del programa electoral

El PSM Més per Menorca, proposa CAPGIRAR l’Ajuntament de Ciutadella amb 10 compromisos concrets treballant per:

1. Impulsar i potenciar el comerç de proximitat i el producte local com a garantia d’un major dinamisme econòmic, social i cultural.

2. Revitalitzar el projecte de ciutat educadora, definint Ciutadella com un espai informal d’educació, un espai socialitzador i d’interacció, un espai de vivències i de creixement. Educant en valors a través de la cultura, el lleure i l’esport i fomentant hàbits saludables i creatius.

3. Fer una ciutat habitable, millorant els barris i urbanitzacions, potenciant i millorant els parcs i les zones verdes i recuperant els espais i equipaments d’ús públic com a lloc de trobada ciutadana.

4. Dinamitzar l’economia, creant sinèrgies entre els diferents sectors econòmics, donant suport a les economies alternatives i innovadores i apostant  per un turisme divers (esportiu, cultural, de natura, etnològic, gastronòmic,...) i de qualitat.

5. Garantir la dignitat i qualitat de vida de les persones amb una cartera de serveis socials que asseguri l'atenció i el benestar de les persones i que estiguin a l’abast de tothom afavorint així  la igualtat d’oportunitats.

6. Projectar un entorn accessible, lliure de barreres arquitectòniques, que faciliti els desplaçaments a peu dins la ciutat tot millorant les voreres i salvaguardant als vianants, potenciant l’ús de la velo, creant bosses d’aparcament que ajudin a descongestionar els carrers de la ciutat així com millorant la xarxa de transport entre la ciutat i les urbanitzacions, la ciutat i la resta de municipis i dins la pròpia ciutat.

7. Aconseguir una bona connexió entre les zones urbanes (establint una continuïtat dels barris amb la resta de la ciutat), les urbanitzacions i també les zones rurals (mantenint  i recuperant camins), tot  implicant els ciutadans en el disseny i la planificació de la ciutat.

8. Treballar de manera planificada i coordinada, amb totes les àrees de gestió, fent feina en equip, cercant el diàleg i el consens entre les forces polítiques, i amb una total transparència cap els ciutadans.

9. Promoure la implicació i participació ciutadana, en la presa de decisions municipals, per aconseguir un ajuntament més proper al ciutadà i una ciutadania activa, crítica i responsable.

10. Vetllar per un bon ús del doblers públics, avantposant els interessos generals davant els particulars i pel compliment de la normativa municipal i ordenances perquè Ciutadella sigui un vertader espai de convivència.