Acte de presentació de la candidatura

"Estic convençuda que tenim un equip de persones preparades i amb ganes de fer una bona feina per Ciutadella"

Més de 150 persones van fer pinya dilluns vespre, en la presentació de la candidatura del PSM Més per Menorca per capgirar l’Ajuntament de Ciutadella i  governar des de la serietat, la rugositat, la feina en equip, el consens i el diàleg.

En una sala plena on es respirava  bon ambient i la il·lusió d’una candidatura jove i renovada  que ha generat esperances,  Joana Gomila, va destacar que “ com s’han pogut veure al vídeo que s’ha passat, com notam pel carrer o com es pot veure avui vespre mateix, tenim molta gent que ens dóna suport i confia en nosaltres i la feina en equip per millorar Ciutadella. Tenim 25 persones que han volgut fer una passa endavant perquè aquest canvi que tant desitjam sigui una realitat. Tenim  el recolzament i l’ajuda de tantes i tantes persones que no són a la llista de la candidatura però que també fan feina per poder capgirar l’ajuntament de Ciutadella.”

A la presentació es respirava la necessitat que hi hagi un canvi a Ciutadella, però, com va dir Joana Gomila “ no basta amb açò, sinó que necessitam que la gent confiï amb nosaltres i que  dia 24 de maig vagi a votar i voti al PSM Més Per Menorca. Perquè, en darrer terme, són els ciutadellencs i ciutadellenques qui decideixen, i seran ells  qui ens diran si som o no l’alternativa que volen per Ciutadella”.

Joana Gomila, recolzada per la candidatura, es va demanar en veu alta per quin motiu havien de confiar en nosaltres per capgirar l’ajuntament i revitalitzar aquesta Ciutadella  trista, adormida, amb una infinitat de temes i actuacions inacabades,  que perd gas per la manca d’iniciatives, que s’ha governat des de la descoordinació, la manca de consens i de capacitat de feina i sense escoltar als ciutadans . La manera de governar del PP en aquesta legislatura no ha estat una excepció, sinó que pràcticament tots els governs del PP, d’aquests darrers anys  a l’ajuntament de Ciutadella, han estat iguals i han acabat en un tro i un llamp, sempre amb batalles internes, presumptes corrupcions, descoordinació i prioritzant el partit  davant les necessitats dels ciutadans. Perquè enfora de voler ser ingenus, tenim ben clar que si el PP ha governat aquests darrers anys a Ciutadella  és perquè els ciutadans els han escollit, la qual cosa no vol dir que els hagin donat carta blanca per gestionar, com ells creuen.

Joana Gomila, va glosar tota una sèrie de motius que espera que facin que els ciutadellencs i ciutadellenques puguin confiar amb el PSM Més per Menorca, per capgirar l’ajuntament i revitalitzar aquesta Ciutadella. Entre ells va destacar, que el projecte  del PSM Més per Menorca era la  continuació del treball rigorós que ha fet els darrers anys el PSM Més per Menorca tant al govern com a l’oposició. Amb una  manera de gestionar basada en la planificació de cadascuna de les àrees i la coordinació del treball entre elles així com la coordinació entre els membres de l’equip de govern. On l’ajuntament ha d’assumir el paper que li pertoca amb una gestió planificada i coordinada, revitalitzant el projecte de ciutat, reactivant la política municipal, acompanyant i donant suport a la tasca de les entitats, associacions, sectors empresarials i ciutadans, en general. La política municipal no pot estar tan enfora de la ciutadania, no podem permetre que la percepció de la societat sigui que els qui tenen el poder de canviar les coses, únicament, són els polítics. Hem d’obrir les portes de l’ajuntament de bata a bat perquè els ciutadans hi entrin i hi puguin dir la seva,   creant una connexió amb els poders públics  i fent  política agafats de la mà. Hem de tornar a reactivar el Consell de Ciutat com a veritable òrgan de consulta i participació ciutadana en el qual es puguin debatre els grans eixos de les polítiques municipals.

Però no només hem de comptar amb els ciutadans , sinó també amb la implicació de la resta de partits des de la seva manera de veure les coses,  fent imprescindible, com ja hem demostrat moltes vegades, arribar a un consens continu en la presa de decisions amb la resta de grups polítics.

Ja cap al final de l’acte, cada un dels 10 primers integrants  de la candidatura del PSM Més per Menorca van llegir  un punt del decàleg per Ciutadella i que esbossa les línies mestres d’un projecte  que esperen que sigui engrescador per Ciutadella i els seus habitants.

Joana Gomila va acabar l’acte dient: “Estic encantada amb aquesta candidatura. Tenc la convicció que hem fet un bon equip, amb persones preparades però  sobretot amb persones que tenen ganes de fer feina per al poble i escoltant al poble  i als seus veïns amb l’objectiu d’aconseguir revitalitzar el projecte de ciutat i que  Ciutadella  sigui un vertader espai de convivència, vivències  i interaccions que ens facin créixer com a persones i com a ciutadans responsables, crítics i compromesos. Ara són els ciutadellencs i ciutadellenques que han de confirmar aquesta sensació que tenim. Governar només serà possible si d’aquí a dia 24 de maig som capaços de convèncer a la gent de Ciutadella  que voti al PSM  Més per Menorca”.