El PSM Més per Menorca a Ciutadella aposta per una gestió diferent


El nou projecte del PSM Més per Menorca no és més que la continuació d’un treball rigorós, que el nostre equip de persones va dur a terme durant els dos anys de gestió, i dels darrers 4 anys a la oposició.

Un treball basat en la feina en equip, comptant amb la participació ciutadana, sempre d’una forma planificada i en coordinació amb tots els elements que intervenen en la mateixa.

Per aquest nou projecte, amb el que el PSM Més per Menorca es presenta com a equip de feina per a gestionar l’Ajuntament de Ciutadella, està basat en polítiques que prioritzin la qualitat de vida de les persones, l’educació en valors, unes polítiques que treballin per aconseguir un entorn més accessible, més habitable i més saludable, i finalment, impulsant l’activitat econòmica diversificada i local.

L’equip de persones que esteim fent feina per aconseguir un canvi al nostre ajuntament volem fer una política diferent. És per açò que proposem treballar de forma diferent.

Els nostres principis a l’hora de fer política són, per un costat, treballar a partir del diàleg i de la implicació de la ciutadania. La societat ha de formar part de les decisions que es prenen, per dos motius principalment, perquè totes les decisions ens afecten a tots/es, i perquè la societat ha de créixer fent-se responsable de tot allò que ens passa. La política municipal no pot estar tant allunyada de la ciutadania, no podem permetre que la percepció de la societat sigui que els qui tenen el poder de canviar les coses, únicament, són els polítics, és per aquest motiu que nosaltres apostem per emprar el diàleg amb la ciutadania com a mitjà de connexió amb els poders públics, volem crear l’espai adequat per aconseguir-ho, i començar a fer política agafats de la mà dels ciutadans.

Volem fer una política basada en la comunicació i el consens amb la resta de partits polítics. Després d’aquesta legislatura, en la que hem pogut veure com l’equip de govern ha deixat de banda, en cadascuna de les seves decisions, la opinió de la resta de grups polítics, al mateix temps que no ha buscat, en cap cas, el consens de les forces polítiques per a millorar el nostre municipi. Des del PSM Més per Menorca tenim molt clar que si governem, volem que  la nostra relació amb la oposició estigui basada en una comunicació constant. Creim que per governar és necessari comptar amb la implicació i el recolzament de la oposició, inclús per integrar altres maneres de veure les coses, al mateix temps, per a nosaltres és imprescindible arribar a un consens continu en la presa de decisions amb la resta de grups polítics.

La nostra manera de gestionar és a partir de la planificació de cadascuna de les àrees i la coordinació del treball entre elles. Aquests darrers 4 anys hem vist un equip de govern que ha pres decisions improvisades, sense tenir clar a quins objectius havia de respondre, un equip de govern totalment des coordinat, en el que hem vist com decisions d’unes àrees afectaven a les altres, i aquestes, ni tant sòls en tenien coneixement.

Des del PSM Més per Menorca apostam per un treball basat en la suma de les individualitats i la interacció entre els mateixos components, ja que com es sol dir “ El tot és més que la suma de les parts”.