Ciutadella cultural, cultura per a tothom

L’equip de feina del PSM Més per Menorca vol  treballar  a l’Ajuntament de Ciutadella per CAPGIRAR LA POLÍTICA CULTURAL. El PSM Més per Menorca aposta per la cultura, perquè és una eina per educar en valors i per créixer personal i socialment, és oci ,és un espai de convivència, de vivències i d'interacció. La cultura és economia, és turisme, és prosperitat, és progrés.

Per tot això, la nostra política cultural l'hem feta i la seguirem fent tenint aquesta visió àmplia de la cultura, a través de l'escolta activa i el diàleg, de manera planificada, coordinada, consensuada i amb la implicació de les entitats, els ciutadans, els sectors econòmics i la resta de forces polítiques.

El PSM, aquests darrers quatre anys, a l’oposició ha defensat i treballat per la cultura escoltant les entitats culturals, fent propostes i aportant solucions, tot i que moltes d'elles no han estat acceptades per l'equip de govern del PP de Ciutadella, que ha duit a terme una ineficaç política cultural sense consens, allunyada del ciutadà, sense comptar amb les entitats ni les forces polítiques i sense cap criteri , planificació ni coordinació.

El cas més recent d’aquesta ineficaç gestió en política cultural és el de la cessió de Can Saura al Ministeri de Justícia per convertir-lo en seu judicial. Un edifici històric  adquirit, pensat, programat, rehabilitat i fins i tot obert -en una jornada històrica- per a la cultura, serà, per obra i gràcia del PP, un jutjat. El PSM Més per Menorca ha analitzat el cas i aportat solucions: demanant reiteradament treballar en el marc de la subcomissió de Can Saura perquè el seu ús cultural fos una realitat però el PP l’ha convocada un parell de vegades;  l’octubre del 2014 va proposar ubicar els jutjats a l’antiga estació marítima i el PP s’hi va negar; el febrer d’enguany ho vam tornar fer, i el PP s’hi va tornar a negar; amb la connivència d’UPCM. I ara, dos mesos més tard, quan l’acord ja està signat, el candidat del PP promet que Can Saura tornarà a ser cultural i que els jutjats poden anar a l’antiga estació marítima!  Perquè no van fer cas a la proposta del PSM quan era el seu moment?

El PSM Més per Menorca vol fer passes per revertir el més prest possible l’acord signat amb Justícia i que Can Saura sigui un referent cultural per a la gent de Ciutadella. Proposam un Museu des Bastió obert a la ciutadania a Can Saura  que sigui atractiu per el turista de fora però també per als menorquins que vegin en ell un punt de referència pel coneixement de la història de la nostra estimada illa.

El nostre compromís amb Ciutadella no és només obrir el teatre des Born el més prest possible, sinó fer-ho amb total garantia de seguretat, amb l’equipament tècnic idoni i amb el compromís d’una gestió rigorosa, sempre comptant amb la  implicació de les entitats i associacions ciutadanes.

El PSM Més per Menorca va treballar de valent els dos anys que va tenir responsabilitats de govern a l’anterior legislatura per poder veure obert el Teatre des Born aconseguint finançament per les obres de rehabilitació i fent que el teatre fos de propietat municipal 100% i fins i tot l’actual equip ho ha reconegut,
però no ha volgut seguir la línia de feina. El descontrol, la deixadesa i el poc rigor que han marcat la gestió de la reforma i el seguiment de la mateixa ens han duit al vergonyós estat actual del teatre i a la poca confiança de la ciutadania amb aquest Ajuntament. El PSM ha treballat sense parar en aquesta legislatura perquè el Teatre des Born fos una realitat , a diferència de l’equip de govern del PP, i no poden passar quatre anys més amb el teatre des Born tancat!

Volem unes escoles d’arts plàstiques i de música i dansa inclusives, accessibles per a tothom, que siguin uns vertaders espais educadors. Volem consens i enteniment amb les entitats i associacions creadores de cultura, perquè només ajuntant sinèrgies entre  totes les entitats i l’Ajuntament podrem tirar endavant projectes culturals inclusius, locals i universals ,a l’abast de tothom. Volem cultura tot l’any i no només l’estiu , volem cultura a les barriades i no només al casc antic. Volem CIUTADELLA CULTURAL!